Birøkt

Hvit gås

Pin
Send
Share
Send
Send


Den hvitfargede gåsen er en gjesesart som tilhører and-familien og slekten - gæs. Noen ganger kalles det også den hvitfargede gjess. Miljøstatus har ikke. Fugler av denne arten har stor verdi for jegere, ettersom de er preget av den hyggelige smaken av kjøtt og er tilberedt raskt i sammenligning med andre villgåsarter.

Beskrivelse av hvitgås

Fargen på overkroppfjæren i den voksne personen er brun, og magen er hvit med svarte flekker. Samtidig har unge personer ikke flekker i magen i 2 år. Benene er oransje-røde, mellomstore. Nebbet er kjøttfarget med rosa skilsmisser; i basen er det et stort hvitt flekk, som fuglen var kalt navnet på den hvite fronten. Formen og lengden på bekken i forskjellige fugler kan variere.

Kjøttfarget nebb med rosa skilsmisse, med et stort hvitt flekk på basen.

Interessant! Bare voksne har en hvit flekk på nesen. Ung gjess har en mer jevn farge.

Vekten av en voksen drake er opptil 3,1 kg, og hunnene er vanligvis litt mindre, i størrelsesorden 1,8-2,5 kg. Lengden på kroppen er 60-75 cm. Vingspannen er 125-165 cm. I naturen kan disse fuglene leve opp til 17 år og i fangenskap - ca 27 år. Hvite gresser uten problemer beveger seg på bakken, svømmer, dykker og flyter godt. Stemmen deres er høy, høyhøyde. De avgir en enkel goose gagging, som mange andre raser.

Bird habitat

Les også disse artiklene.
  • Melk erstatter melk erstatter
  • De beste varianter av blomkål
  • Gurkesalat til vinteren
  • Den beste sorte druer

Ofte finnes det hvit-frontet gås i nærheten av elver, dammer, nær områder med rikelig vegetasjon

Hvite gresshester i den nordlige tundraen i Eurasia, Nord-Amerika og Grønland. I de sørlige områdene av tundraen, nestes de svært sjelden. Ofte finnes det hvit-frontet gås i nærheten av elver, dammer, nær områder med rikelig vegetasjon. Samtidig kan fuglen av denne arten finnes i de åpne områdene av ulike tundras, våte sump og flomfelt, felt.

Interessant! I vinterflyvninger kommer vanlige gresser ofte på marker plantet med kornavlinger. Der blir de ofte skutt slik at de ikke spiser sunn urter.

Livsstil Hvitfodgås

Fargen på overkroppen i voksenfuglen er brun, og magen er hvit med svarte flekker.

Den hvitfargede gåsen er en trekkfugl. Hun tilbringer sin vinter i den sørlige delen av Nord-Amerika, langs Middelhavet, Kaspiske og Svartehavet eller i Vest-Europa. Noen ganger kan det ses i Sentral-Asia, Kina, Korea, India. I løpet av flyet holder enkeltpersoner store vannkropper, flodflater, hvor de slutter å overnatte, slappe av og fylle opp styrke med næringsrik mat. Ofte stopper flokken under fly på store enger, grunne grønt med planter, hvor de overnatter eller flyter til vannet.

Fugler kommer i hekkeregionene i de siste dagene av våren eller tidlig på sommeren når snøen begynner å smelte på tundraen. Hvis våren er forsinket, vil gjessene samles i flokker på reservoarets bredder til den begynner å varme opp. Par av disse fuglene dannes før begynnelsen av reproduktiv alder, slik at de etter flyet ikke lengter etter å søke etter en partner. Ofte i flokker er det i fjor ung. Snart er de skilt fra foreldrene sine og finner også en kompis.

Moult i voksenfugler forekommer bare en gang i året - fra de siste dagene i august og hele september. Juveniles molt 2 ganger i året. Den første molten (full) går fra juli til midten av august, og den andre (delvise) forekommer i perioden fra september til januar.

Den hvite gåsen er en trekkfugl

Interessant! Unge hvite gresser, som ennå ikke er klare til avl, kommer til hekkeplassen mye senere enn voksne, fordi de sover på fôringsfeltene under flyturen.

Hvite gresser har en enkle anelse, de er ikke så fryktige som grå, fordi de har få fiender i sitt naturlige miljø. De arktiske revene er de farligste for dem, fordi de røver dem fra deres reder, fanger unge dyr og noen ganger voksne.

Hva feeds på hvite gans

Vi anbefaler å lese våre andre artikler.
  • Raspberry hussar
  • Hermetiserte agurker
  • Drue variasjon Zabava
  • Voksende grønne løk

Kostholdet på den hvite fronten er nesten 100% vegetabilsk mat.

Kostholdet på den hvite fronten er nesten 100% vegetabilsk mat. Dette kan omfatte løvverk, unge kvister, røtter av gresskledde planter, alger, bær. Disse fuglene fôrer nesten hele tiden i flokken, unntatt smeltetiden. De kan spise hele dagen lang. Fuglflokker sendes til fôringsstedet, deretter til et vannet og etterpå flyver de for å hvile.

Interessant! Under molten kan fuglene ikke fly helt, så de legger seg langs elver og innsjøer, slik at de i tilfelle fare kan svømme bort fra rovdyret.

Reproduksjon av hvite gans

Aviary for White-fronted Gæs

Høysesongen av den hvite gresset faller i slutten av juni eller begynnelsen av juli, når snøen smelter. Nesting foregår i store isolerte kolonier. Fugler bygger reir på høye punkter, slik at det er vanskelig for dem å komme til rovdyr (foxer, for eksempel), eller i åpne områder. Selve redenen er laget av skrapmaterialer (kvist, halm) og er foret med fluffvals. Når kvinnen trenger å forlate reiret, retter hun denne rullen på eggene, slik at de ikke fryser og ikke er synlige langt unna.

Murverk består av 4-7 egg. I utgangspunktet er de hvite i farge, men i ferd med å brode, blir skallet mørkere, blir gulbrunt. Inkubasjonsprosessen varer 25-28 dager. Bare kvinnen inkuberer egg, men hanen beveger seg ikke langt unna henne, men ligger i nærheten, beskytter reiret med kvinnen og eggene. Men under fôring, forlater både kvinnen og hanen redenet. Dette er den farligste perioden da rovdyr kan komme og ødelegge hele fremtiden.

Oppdrettsperioden for den hvite gresset faller i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

Kyllinger lukkes innen 1-2 dager. Begge foreldrene tar vare på de unge, lærer dem å fly, svømme, spise uavhengig. Fugler vokser raskt, og på slutten av sommeren kan de fly. Etter det flyr hele familien bort for å smelte og vinterde sammen i flokker med andre familier.

The White-fronted Goose er en veldig vakker, interessant fugl. Livssyklusen foregår i flere stadier. Hvert år har disse fuglene rede, omsorg for de unge, gjennomgått en periode med smelting, gjødsel, migrering til vinteren og tilbake til hekkerommet. I naturen har de ikke mange fiender, men de er aktivt jakt på grunn av det sunne og smakfulle kjøttet.

Pin
Send
Share
Send
Send